reklam !
-
insanı hayretle gark eden durumdur. dünyanın başkenti istanbul'dur diyen adamın kafası güzeldir aga. new york varken, paris varken, roma varken manyak mısın?
kiliseyi camiye çeviren zihniyete sahip bir toplumuz lan biz? hangi tarihi esere saygı göstermişiz de bu unvanı alsın istanbul? böyle muhteşem bir tarihin içine sıçan bir ırkız lan. ha eskisinin ağzına sıçtık yenisini mi yaptık? yaptık. lakin yine kiliseleri çevirerek yaptık. mimar sinan olmasa hepten boku yiyecekmiş güzelim şehir lan. bunun yanında iyi yönetilemeyen trafik soru falan fıstık tabi ki.
kültür merkezi mi? atatürk kültür merkezi var. diğerlerini de git sen araştır.* -
-
utanç verici bir olaydır. efendim bizim insanlarımız "aş iş istiyor sanat bizim neyimize" gibi boş laflar ancak fikir fukarası insnaların ürettiği anlamsız söz öbekleridir.
memleketin her yerine futbol sahaları inşa edenlerin iş sanata gelince elleri ayakları titiriyor.
sanatı kendilerine oy vermeyen kesimlerin uğraştığı bir alan olarak görüyorlar.bu alana harcama yapmak yerine daha populist yaklaşımlarla iktidarlarını sağlamlaştıracak işlere yoğunlaşıyorlar.son zamanların en mütahit görünümlü hükümeti her yere evler yollar stasyumlar inşa ediyorsunuz.
ama sanat merkezleri kurmuyorsunuz.sineması olmayan il kalmasın demiyorsunuz?
bu nasıl bir anlayıştır? -
(bkz: #699188)
-
istanbul'un tek talihsizliği türklerin elinde olmasıdır.türkler için kültür,sanat önemli şeyler değil angarya işlerdir.bu durumda ya ne olacağdı ?




